Minu 2019

Huvitav aasta oli. Tunne on, et oli hea aasta. Rahalises mõttes kümnendi parim (emapalk ei lähe arvesse). Kui aga hakkasin vastama klassikalistele küsimustele, siis esimese hooga ei meenunud küll midagi, mida ma õppisin, proovisin, vaatasin, head tegin.  Pikemal süvenemisel koorus tegelikult ikka igasugu asju välja. Ma teen lihtsalt natuke teistsuguseid asju 😀

Eesmärgid

Aasta algul seadsin omale ikka mõned eesmärgid ka

  • 4 000 000 sammu
  • Miinus 5 kg
  • Loe iga päev
  • Tee iga päev midagi head
  • Võimle 7 minutit iga päev
  • Iga nädal kohtu kellegagi päriselt

Kuidas läks?

Sammud

Olen igapäevaselt samme lugenud nüüdseks 3 aastat. 2018 eesmärk oli 3,5 miljonit. Kuna see tuli kergelt, võtsin selle aasta eesmärgiks 4 miljonit (see on peaaegu 11000 iga päev). Ka need tulid tegelikult kergelt. Selle kuu päeva norm oli juba 8500 ja homme ei pea enam üldse välja minema ehk eesmärk on täidetud.

Juhuu! Eesmärk täidetud.

Kilod

… on ikka seljas. Fitlap – täielik ikaldus. Samas aasta lõikes väga kaalukõikumist ei olnud, ainult mingi kaks kilo. Talvine “kõik hinnas” paketiga soojamaareis  sai üle elatud, suvi ja jõulud said üle elatud ning oma sünnipäev Itaalias samuti. Pole paha. Kaalu kaotan siiski ainult nälgides ja seda ma ei suuda.

Lugemine

Kas just iga päev, aga praeguseks on aastal 2019 33 raamatut läbi loetud. Kui pingutada, saaks 1 veel 😀 Taas hea saavutus üle pika aja. Aastaid oli heal juhul tulemus 12 raamatut aastas.

Asjalikud raamatud:

Jaak Roosaare –  Rikkaks saamise õpik
Merit Raju – Leia oma tee
Ross W. Greene  – Plahvatusohtlik laps. Uus meetod, kuidas mõista ja kasvatada kergesti ärrituvaid ja pidevalt jonnivaid lapsi
Peep Vain –  Kõige tähtsam küsimus
Roland Takko – 12 asja,  mida koolis ei õpetatud

“Minu sari” niikuinii, aga lisaks ja üllatasid Katrin Pautsi kõik raamatud  + Mart Sanderi Litsid. Ehk saab varsti kolmanda osa ka näppude vahele.

Heateod

Toetasin aasta algul läbi Hooandja üht Hiiumaa jääpurjetajat, korjasin tänavatelt prügi üles ja viskasin prügikasti, püüdsin mitte halvasti öelda ja rohkem ei teinudki midagi.

Lisaks, 2019 ei võimelnud ma üldse ja kohtusin päriselt väga väheste inimestega.

Mida ei olnud eesmärkides, aga mida tasub aastast kaasa võtta ja mäletada?

Värskes õhus veedetud ööd. Nagu ikka laste suvevaheaja olime Hiiumaal ja Hiiumaal magasin kogu aeg õues. Lugemine läks sassi, seega numbrit ei tea. Lisaks mõned matkaööd telgis. Kokku 60+ ööd kindlasti. Täiskasvanuelu rekord kohe kindlasti.

Reisid

2018 – Island, Soome, Vilnius
2019 – Egiptus, Leedu, Poola (Masuuria), Stockholm, Itaalia, Riia

Ehk siis rohkem raha tuli sisse ja selle ma kulutasin reisimisele. Stockholm ja Riia lastega kolmekesi, Itaalia üksi ja Egiptus, Leedu ning Poola kogu perega ehk siis 4 inimest. Mulle väga meeldib seigelda ja mul on selle võimaluse üle väga hea meel.

Trakai lossi juure aprillis 2019.

Mida uut õppisin?

Matkatreeneri koolitus

Läbida on  veel  vaja üldained ja teha eksam, siis oleks olemas EKR3 treeneri paberid, mis on küll abi-abi-abi treener, aga kusagilt tuleb alustada. Kas ma ka kunagi treeneriks hakkan, pole hetkel teada. Lapsi liigutada meeldib, aga tänapäeval on vanemad nii kurjad, et ei ole kindel, kas jaksan nendega iga pisema kriimu või pleki pärast vaielda. Ees ühelt pool päris matkatreeneri kogemus ja teiselt poolt alles eile lugesin rattatreener Kalevist, kes täiseti vabast tahtest korjas vaheajal jõude olevad lapsed kokku ja viis nad rattaga kinno, aga üks laps jäi kusagil linna peal maha ja sellest tuli suur pahandus. Vanemad keelaks meeleldi Kalevil lastega tegelemise ja kõik need muud inetud asjad, mis sealt kommentaaridest välja tulid. Nii et omale on parem lasta igal vanemal oma lastega ise tegelda, mitte püüda noorust toast välja saada. Matkamine on ju väljas ja väljas võib ikka juhtuda.

Raske õppustel, kerge lahingus ehk praktika Kohtla-Nõmmel.

Mida uut proovisin?

Geopeitus. Konto tegin juba ammu, aga reaalselt võtsin kolm esimest leidu peidikust välja sel aastal, aga siit saab ainult edasi minna.

Tegin esimest korda elus ise käsitsi pelmeene. Tegelikult ainult kättevõtmise asi, aga eemalt vaadates tundub raketiteadus.

Säästmine

Kogumiskontole õnnestus kanda umbes 300 eurot. Seda on plaanitust vähem. Lihtsalt puudub harjumus või järjepidevus. Arvelduskontol ei ole asi nii hull 😀

Eelarvet pidasin kogu aasta. Peaks küll täpsustama ja täiendama, aga baas on olemas, kust edasi minna. Ka kõikide reiside eelarvet pean ette ja taha. Kes tahab teada, mis rahaga saab kusagil ära käia, võib lahkelt küsida.

Blogipostitused

Tahaks rohkem, aga seis on selline. Ju siis on teised prioriteedid.

pillevaljataga.com

2018 – 73 postitust
2019 – 54 postitust

Osalesin ka EBAl ja jäin kasulike logide kategoorias viimaseks. Natuke torgib, aga mingid eneseupitamistööd ma ei teinud ja  ise enda poolt ei hääletanud. Oleks seda teinud, poleks viimane olnud. Eelviimasest kohast jäi puudu 5 häält.

Mul on teine blogi veel: nelikymmend.wordpress.com

2018 – 145 postitust
2019 – 104 postitust

Matkad

Ise ei korraldanud ühtegi.
Teiste omadel käisin:

Pikanõmme

Tudusoo ja Seljamäe matkrada

Aidu karjäär süstaga

Lastega käisime:

Harilaiu matkarada


Leemeti matkarada


Kassari


Tädu matkarada

Tädu kuusk
Tädu kuusk.

Käisin Laulupeol, esimest korda ühistranspordiga orienteerumas (ei läinud hästi) ja üle pika aja TAOK rogainil ei käinud.

Matkaliiduga sai tehtud Matkamess, Eesti matkajate kokkutulek + aasta matkategijate valimine, ja EMV jalgsimatkatehnikas lastele, noortele ja täiskasvanutele.

Kaevurite lõuna Eesti matkajate kokkutulekul Eesti Kaevandusmuuseumis.
Jalgsimatkatehnika EMV võistleja 02.11.2019 Pakri tuletorni juures

Kodus vahetasime aknad. Kokku 7 tükki, erimõõdus. Lastele said ehitatud magamiskoopad. Hetkel remont ja ehitutööd jätkuvad.

Pildistamine ja video

Ainult 1 lõpuraamat ja 1 lasteaia lõpetamine ning mitte ühtegi peret.  Allakäik või tagasiminek?

Mõned videod leiab YouTubest ja jooksvalt Instagrami storydes.

Kohtumiseni 2020!

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.