Kas blogija või niisama kirjasõber?

I am a bloggerMa ei tea, kas tänapäeva inimene ongi väga hõivatud või pealiskaudne, aga mulle tundub, et minu tuttavad minu tegemistele väga kaasa ei ela, miks muidu tuleb ikka siit ja sealt soovitus, et hakka blogijaks. Oma blogide linki ma olen ikka omast arust jaganud, aga see selleks. Ju on kuhugi muu info hulka ära kadunud.

Tegelikult olen avalikult kirjutanud üle 10 aastat (vaatasin järele, see sai novembris täis). Jah, sellega käib alati kaasas kriitika, mingil hetkel ma enam ei talunud seda ning panin selle esimese blogi kinni (muide, hetkel on see jälle täiesti leitav, kes oskab või tahab). No ja Pere ja Kodu blogi sai ka paar aastat aktiivselt peetud, nüüd nagu tundub, et pole suurt millestki enam kirjutada, seega tihti sinna enam ei kirjuta. Aga mingil hetkel hakkasin ise ennast küll blogijaks pidama. Mida siis veel vaja on?

Või on meil blogija definitsioon erinev? Kes on üldse blogija? Kui palju peab kirjutajaid lugejaid olema, et ta muutuks blogijaks? Või peab oma kirjutamisega olema tasuta nänni välja teeninud, et oleks blogija? Igal juhul keegi mulle mingeid asju saata ei taha. Ise küsinud ka ei ole. Klikke piisavalt ei ole, et reklaamivahendajad jutule võtaks. või on sihtgrupp vale (Kus on need, kes keskealistele midagi müüa tahaks?) Kellegi blogrollist ma ennast ei leia, nii et jah, vist ei ole selle arusaama järgi blogija.

Mina aga ikka kirjutan sinna, tänna ja kolmandasse kohta, sest mulle meeldib kirjutamise protsess ja ju ma siis ikka natuke edev ka olen, sest muidu võiks ju ka ainult oma arvutisse kirjutada. Ja tahaks oma teadmiste ja kogemustega ka kellelegi kasulik olla, nii et tore, kui keegi siit omale inspiratsiooni või midagi muud kasulikku ka leiab. Olen täiesti teadlik, et minu suunad ehk lastega meisterdamine, looduses liikumine ja käsitöö ei ole hetkel väga popid valdkonnad. Räägitakse aga, et see asi muutub ja ehk olen minagi kunagi blogija. Elame-näeme.

Uute kohtumisteni!

  • Bänneri tegin ise.
Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.