30 päeva kirjutamist – päev 9 – minu tugevad küljed

Üldiselt ma jätsin väljakutse 30 päeva kirjutamist nüüd vist pooleli, sest peaaegu mitte kedagi ei huvita, mida üks keskealine kuulab või milliseid tarkuseterasid armastab. Iga päev postitan niigi, nii postitusi peaks selles kuus tulema nagu Vändrast saelaudu niigi.

See teema jäi mind aga kummitama. Nimelt olen ma oma nõrkadest külgedest vägagi teadlik, sest aastaid on plaanid olnud suured, tegelikult ei ole ma aga kuhugi jõudnud ja seda, miks ma ei ole jõudnud, tean ma hästi. Või arvan teadvat. Lühidalt pole piisavalt tark, osav ega ilus. Fakt on aga see, et kui liiga palju negatiivsele keskenduda, siis asjad ongi negatiivsed. Oleks vägagi teraapiline vahelduse mõttes ka oma tugevustele külgedele mõelda.

Muide, selle nimekirja koostamine ei olnud kaugeltki lihtne. Juba seepärast, et see on ainult minu arvamus ning minu hinnang ja juba kirjutamise ajal tundsin ette, kuidas nüüd nii mõnigi mõtleb, et kottigi ta oskab. Nii et see kirjutamine oli mulle väga teraapiline.

Minu tugevad küljed
  • Ma tunnen päris hästi PhotoShopi. Kui ma avastasin, et ma suudan pea ükskõik millest teha seda, mida ma tahan, siis oli see hea päev. Nüüd saab kõik ainult paremaks minna. Muide, mul on väga osavad sõrmed, sest mu arvuti ei võta hiirt juba 1,5 aastat taha ja ma kõik on töötlused teen sõrmega.
  • Ma oskan hästi süüa teha. Mu lapsed muidugi nii ei arva. Pea igal õhtul on kisa, kuidas minu pakutav toit neile ei maitse. Ja kui vaadata blogijate toidupostitusi, siis ma vist ka ei oska, sest ma kodus püüan igapäevaselt teha ikkagi argiroogasid. Samas ma suudan genereerida pea igat klassikalist suppi, saiakest või kooki ja ma ei pea koostisosi kaaluma või mõõtma, vaid ma teen seda tunde järgi.  Ma teen uut süüa 2-3 korda iga päev ja kogemus on ehk üht-teist õpetanud.
  • Ma olen logistika paikapanemises päris hea. Eriti ma tundsin seda siis, kui välismaalt teistele ka tellimisega tegelesin. Kohe hakkas peas tööle mõte, kuidas, kellega ja kuhu saaks asjad inimestele kätte toimetada,  et kõigil oleks lihtsam. Praegu tegelen ainult laste lasteaeda ja huviringidesse toimetamisega ning vaatan, kuidas sellega klapitada oa poes ja postkontoris käigud, et ei peaks tühjalt edasi-tagasi sebima.
  • Tolerantsus ehk igasugu veidrike talumine on väga kõrge. Ehk siis ei anna hinnanguid ette ja pigem vaatan, mis saama hakkab. Ka laste lollusi ja kisa talun oluliselt paremini, kui abikaasa, kuigi lõpuni rahulikuks ma tihti siinkohal siiski ei jää.
  • Ma oskan kududa, heegeldada ja õmmelda. Alati saaks paremini, aga keskmisest rohkem oskan kõiki kolme.
  • Ma olen õpivõimeline. Ma olen nii kolme viimase aasta jooksul ikka päris suure hulga igasugu materjali läbi lugenud ja proovinud ning oskan nüüd ka päris paljusid asju. Kahjuks paberit ei ole ja nii keegi ei julge mind nende tegemisel kasutada. Materjal on põhiliselt võõrkeelne. Ja loodan lähiajal veel palju uut ning huvitavat õppida. Ma pigem kogu aeg õpiks, kui tegeleks reaalselt raha oma rahakotti suunamisega.
  • Eelarve koostamine ja rahaga majandamine. Ega ma muidu ei saaks juba rohkem kui 4 aastat “kodus logeleda” ja ühe palgaga neljaliikmelist peret majandada.

Kindlasti on neid punkte veel, aga siin tuleb mängu minu nõrk külg. Nimelt ma ei suuda keskenduda, kui keegi kogu aeg kõrval räägib.

Käsitööd teen igal vabal hetkel. Praamisõit on suisa 1,5 tundi vabu hetki.
Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.