Kodused katsed – valgete lillede värvimine

Eelmisel aastal värvisime lumikellukesi, aga sel aastal tahaks paar sammu edasi minna, sest heledaid lilli on meil ju veel ja valgete lillede värvimine on üks igavesti huvitav tegevus. Esimesena tulevad meelde nartsissid, tulbid ja karikakrad.

Algatuseks tõime Hiiumaalt pundi valgeid nartsisse, sest seal on meil neid kevadeti palju. Osa sai küll juba kooli ja lasteaia lõpu puhul õpetajatele laiali jagatud või sõpradele sünnipäevaks viidud, aga selleks katseks oligi meil vaja kõigest neli tükki. Pole ju teada, kas üldse nii saabki. või kas nartsiss värvivett talub. Lumikellukesed selles vees väga pikalt igal juhul vastu ei pidanud.
kodused katsed

Tegime toiduvärviga neli erinevat vett: sinine, roheline, lilla ja punane ning panime lilled vette. Toiduvärve saab juba igast suuremast toidukaupade poest.

Tuli välja, et nartsiss väga hästi ei värvugi. 24 tundi hiljem oli värvunud ainult natuke lilleõite servi. Juuresolevad pildid on tehtud 48 tundi hiljem. Veel ööpäev hiljem oli pilt ikka samasugune. Natuke on, aga triibud on peenikesed ja suurte vahedega.

lillede värvimine
Eks meil oli muidugi vesi ka natuke liiga lahja. Seega mina järeldan, et valgeid nartsisse ei saa värvida.

Kahju, et valgeid tulpe ei taibanud kaasa võtta. Sinine oleks ju päris lahe. Google otsingus on need täiesti olemas, aga mina haistan PhotoShopi, sest punast siniseks ei ole väga keeruline pöörata.

Järgmised katsed tulevad karikakardega.

Video muusika: “Pretty & Cruddy Beat” by Podington Bear
FB ütles mulle, et ma ei või seda kasutada, Youtube pole siiani midagi öelnud. Eks ole näha. Viitamata oli igal juhul.

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.