Kui nõdepesumasin haiseb

Dishwasher-nõudepesumasinEelmise, pesumasina, artikli peale küsiti nõu ka nõudepesumasina kohta. Tõesti, sellist infot on mulle oluliselt vähem silma jäänud. guugeldasin ning pidin paralleelselt lahti võtma ka oma nõudepesumasina, mis mul köögikapis ruumi võtab, aga mida ma ei ole kordagi kasutanud, sest meil ei teki lihtsalt piisavalt palju nõusid ning tegelikult ma ikka veel naudin nõude pesemist ka, et asjast korralikult aru saada.

Halval lõhnal pesumasinas võib olla palju põhjuseid. Tavaliselt aitab regulaarne puhastamine kodukeemiaga. Siin aga pakun lisaks kautamiseks igapäevaselt koduses majapidamises leiduvaid vahendeid.

 

Aga nüüd tööle

1. Tõmba välja nõudepesumasina põhjas olev äravoolutoru sõel ja uuri, mis seal on. Kõik sinna kogunenud sodi takistab vee äravoolu, võib ummistada pumba või nõusid kraapida. Sinna võib olla kogunenud igasugu asju – kalaluid, klaasikilde või isegi väikseid kivikesi.

2. Pane nõudepesumasinakindla nõuga nõuderestile 240 milliliitrit tavalist toiduäädikat ja pane masin kõige kuumema programmiga käima. Masin peab olema tühi (ainult see äädikanõu).
Äädikas aitab eemaldada rasva- ja toidujäägid ning võtab ära ebameeldiva lõhna. Roostevabast terasest sisuga masians siiski äädikat kasutada ei soovitata. Pigem kasutad amidagi leebemat. Näiteks võib kasutada ka ilma maitseta mullivee ja seebi segu. Igasugune maitsevesi annab koos hallitusega veel hullema lõhna.
Leidsin ka vihje, et pesumasinasse sobib panna tops ükskõik millist c-vitamiini või sidrunimahla.

3. Peale äädikapesu puista tassitäis (240 ml) soodat masina põhja ja seintele ning kasuta uuesti kõige kuumemat pesuprogrammi, see ei pea olema pikk, aga peab olema täistsükkel. Sooda aitab eemaldada nii hallituse plekid kui ka selle lõhna.
Ja kui ükski eelnenud asi ei aita, aitab 100-200 ml valgendit ikka ja jällegi täisprogramm. Seda aga ei tohi kasutada, kui sul on sisekujunduses roostevabast terast.

4. Puhasta tihendid ja piilu ka ukse alumist serva. Puhastamiseks võib kasutada poolikut sidrunit.

Veel mõned nõuanded, mis võiksid saada igapäevaseks harjumuseks:

*Enne pesumasina käivitamist lase kuumaveekraanil kuni vee kohalejõudmiseni joosta, siis saab masin tööd alustada kohe kuuma veega. Ülejäänud veega võid lilli kasta või teha midagi muud vajalikku.
*Parima pesutulemuse saamiseks ära jäta masinat tühjaks ega topi liiga täis.
*Kui oled harjunud masinasse minevad nõud enne ära pesema, siis arvesta sellega, et pesuvahendid vajavad oma töös natuke rasva ja mustust, muidu vahutavad lihtsalt liiga palju ja see pole pesutulemusele hea.
*Vedel nõudepesuvahend ummistab pumba ja must vesi jääb masinasse, seega võimalusel mitte kasutada.

Head katsetamist!

Pilt lehelt: www.crowdstorm.co.uk

Share