GoPro ja Quik

Ma ei teagi, kustkohast peab alustama, aga augustis täitsin ühe oma ammuse unistuse ja ostsin omale GoPro. See on siis selline pisike seikluskaamera, mis on isegi veekindel. Eriti vahvaks teeb asja see, et see reageerib häälkäsklustele. Tuleb mõni vahva koht, aga käed on kinni, siis röögatad ja kõik saab salvestatud.

Testisin seda vidinat näiteks Suure ühismatka ajal kui fotokat, aga fotokana pean endiselt oma telefoni paremaks. Muidu Eesti poristes oludes suurepärane. Jah, ühtegi pilti ja videot selle matka ajast vist näitamiseks siiani kusagil ei ole.  Kahjuks sattus mulle loomulikult mingi katkine eksemplar ja hetkel saadeti see kuhugi Euroopasse remonti ning tagasi saab ehk alles kuu aja pärast. Kurb-kurb, sest nädalavahetusel tahaks Kadrinast Aegviitu jalutada.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid sellest, kuidas ma olen augustist alates igasugu tehnikavidinatest vaimustuses. Sellest GoProst saab faile otse telefoni või arvutisse saata. Peale selle on GoProl oma videotöötlusprogramm Quik, mida saab kasutada kasvõi otse telefonis ja selle abi efektselt kokku panna igasugu pilte ja videoid. Kasvõi metsas kännu otsas 😀

Nii olengi nüüd oktoobris Quik abil üritanud iga päev mõne video,  mis räägib konkreetses päevaolust või tegemistest,  kokku panna ja minu meelest on need väga lahedad välja tulnud. Jagan neid nii Instagramis kui Facebookis  ja kuigi mul on Facebookis umbes 3 korda rohkem sõpru, kui IGs jälgijaid, siis on vaatajate arv tugevalt Instagrami kasuks.

Olen proovinud videoid ka YouTube üles panna, aga telefonist otse sinna laadides läheb pool kvaliteeti millegipärast raisku. Niisiis peaks seda  üle arvuti tegema ja see on imelik. Sest öeldakse, et enamik igasugu vaatamisi ja tegemisi tehakse juba telefonis ja selle peale kontrollisin, kas näiteks YouTube toetab telefoniformaati (portrait) ja ongi nii, saab ka sellised videoid üle terve telefoniekraani vaadata.

Niisiis, kas GoPro on vanainimeste mänguasi? On küll! Kas igasugu telefoni äppid on vanainimestele? Samuti on küll.

PS. See ei ole reklaamjutt, sest mitte keegi ei ole mitte midagi mulle testimiseks saatnud. Kõik on oma raha eest ostetud.

Juuresolevad pildid on tehtud GoPgoga, videod kokku pandud Quik äppiga.

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.