Meisterdame Eesti Vabariigile – pääsukesed

Sel aastal meisterdame Eesti Vabariigile pääsukesed. Kahel erineval moel. Kokku saime 4 erinevt pääsukest. Meistrimehed on 7 ja 9, aga ideed sobivad kindlasti ka pisematele.

Paberrullidest pääsukesed

Kõigepealt andsin lastele kätte vetsupaberi rullid ja kuidas neist pääsuke saaks, oli nende enda mõelda ja teostada. Mõlemad valisid värvimise, aga saab ka musta paberiga. mõlemad kasutasid kaht paberrulli. Kumb on seitsmese ja kumb üheksase looming, on vast äratuntav. Neid sabal olevaid helmeid leiab veel siiani toapõrandalt, aga uhke värk muidugi.

pääsuke

paberrullist pääsuke

Lõngaga mähitud pääsukesed

Teise variandi jaoks näitasin Pinterestist leitud pilti.

Kõigepealt tuleb papist linnufiguur välja lõigata, see siis lõngaga kokku mässida ja pärast kaunistada. Oleks tahtnud kaunistada sulgedega, aga ei siniseid ega musti sulgi mul kodus ei ole  ning Abakhanist leidsin sellise pakkumise, kus tavaline väike sulg maksis 34 senti. Pidasin kalliks ja ei võtnud ühtegi. Mõlemale läheks vähemalt kaht vaja. Aga kes tahab, siis vähemalt Pärnu mnt Abakhanist saab.

Kaunistuseks paberist jalad, fliis ja plastmassist silmad, vastavalt autori soovile.

Eriti toredad on linnud nööri otsas üles riputada. Meil on nad praegu koolilaste laualambi küljes, aga äkki kolivad hoopis õue. Seda näitab aeg.

Rohkem meisterdusi Vabariigi aastapäevaks:
Pastast rukkililled
Lõngatuttidest sinised lilled

Ja kõik meie tehtud meisterdused leiab lehelt Teeme koos lastega.

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.