6 suvist lapiseelikut.

Ostsin suve hakul omale täiesti plaaniväliselt overlok-õmblusmasina. Olen sellest ammu unistanud, olen isegi mõnda aega proovida saanud. On mõnus. Ja oma on ikka oma. Aga ka rahaline väljaminek oli plaaniväline, seega otsustasin õmmelda suviseks Laulasmaa laadaks, kuhu ma endale juba müügiplatsi olin kinni pannud, õmmelda 10 lapiseelikut. Eelmisel aastal taheti sealsamas minu oma seljast ära osta.

Pakkisin Hiiumaale tulles oma masina ja olemasolevate kangaste koti autosse. Ega see õmblemine siin kerge ei olnud ja kiiresti ei läinud. Kuna suvi on äärmiselt kuiv, tegin selleks tolmuseks tööks oma töökoja õue. Aega oli pea kolm nädalat. Tempo oli umbes selline, et ühel päeval lõikasin lapid ja teisel õmblesin kokku.  Laste ja toimetuste vahelt suurt rohkem aega üle ei jäänud. Nii saingi kõigest 6 seelikut (ja ühe laste kleidi, aga sellest tuleb eraldi postitus). Ühevärvilised ribad lappide vahel on taotluslikud ja peaksid minu seelikuid teistest omasugustest eristama. Samuti on rõõmus värvivalik taotluslik. Seelikuid on 2 rohelistes, 2 oranžides ja 2 roosades toonides. Pikad seelikud on kõik 80 sentimeetrit pikad.

Kandid ja kummid pidin enne laata Tallinnas õmblema, sest tavalist masinat mul maal ei ole. Siin aga otsustasin seelikud läbi pesta ja see tundub siiani viga olevat. Kasutatud kangad on kõik uued, seega natuke kõvad. Peale pesu on seelikud mõnusalt pehmed, aga lähevad iga kokkupakkimise järel natuke kortsu, nii et triigi enne laatu, enne pildistamist, enne posti panekut. Samas ma oma seelikut ei triigi. Keeran selle transportimiseks-kapis hoidmiseks kokku nagu vanasti kortsuseelikud keerati ja nii ongi mul kortsu-lapiseelik. Näeb igati vahva välja.

Seelikud on erineva pikkuse ja laiusega, sobivad nii lastele kui ka natuke laiema vööga naisele. Enamikul on kummid sobivaks reguleeritavad, no selline aukudega, nagu lastele kombekatele alla pannakse. Minu meelest küll natuke pehme kumm, aga hetkel vahetama ka ei hakka.

Laadal ei läinud müük mitte kuidagi, mis sellest, et lehvitasin oma seelikuga oma leti ees, seega on seelikud kõik alles. Hetkel on seelikud veel täiesti saadaval. Juurde ma neid õmmelda  ei plaani.

lapiseelikud

 

 

 

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.