Leia üles Tihu järv, Hiiumaal

tihu99. augustil 2014 kasutasin võimalust, et laste hoidja oli olemas ja käisin üksinda Hiiumaa suurimat järve ehk Tihu järve otsimas. Tegelikult on seal isegi kolm järve, aga kuna ümbrus on väga soine, siis seal ringi ei kolanud. Arvan, et talvel, külmaga, oleks seda parem teha.

Ütleme nii, et järved on metsa päris hästi ära peidetud ja väheste viitadega varustatud või lähenesin kohale lihtsalt valelt poolt – nimelt Leemeti poolt. Edaspidi lähenen kohale kindlasti Õngult.

Tee äärde jääb Tihu metsaonn, kus saab lõket teha ja ööbida. Enne Tihu suurjärve on ehitatud tuttuus laudrada. Järve ääres on pingiga platvorm. Kuigi Tihu suurjärv on kirjanduse andmetel 95 hektarit suur, jättis see siiski suhteliselt väikse ja kidura mulje. Aga ikkagi – käidud ja nähtud ning soovitan teistelegi. Ja muide, Õngule tagasi tulles jäi teele ette üks kotkas. Kahjuks minu fototehnika ei võimala zoomida, aga klõpsu tegin siiski. Keda huvitab, tasub sinnakanti vaatama minna.

Täispikkuses ma Leemeti-Õngu matkarada läbinud ei ole, aga osaliselt siit sealt piilununa tuleb tõdeda, et see Hiiumaa mets on üks ilusamaid 2014 nähtud paiku. Ehk pildid kõnelevad enda eest.

tihu1

tihu7 tihu6

tihu5

tihu4

tihu3

tihu

tihu8

tihu2

Share

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.